Köpa Orlistat på Nätet

Här kan du köpa Orlistat i Sverige, helt på nätet! Orlistat är ett generiskt läkemedel baserat på varumärkesläkemedlet Xenical. Läkemedlet kan benämnas ett bantningspiller, eller ett piller för att hantera viktnedgång och är specifikt utvecklat för att behandla obesitas, det vill säga grav övervikt hos vuxna. Läkemedlet kan hjälpa dig gå ned i vikt, eller för att behålla din vikt efter att du redan har gått ned. Orlistat fungerar genom att förhindra din kropp från att ta till sig fett från maten som du äter. Detta gör det lättare för dig att hantera din vikt.

Innehåll:

 1. Generiska läkemedel – men vad betyder det
 2. Dosering – när man bör ta Orlistat
 3. Vilka bieffekter kräver läkarkontakt
 4. Hur förvaras på bästa sätt

Orlistat är avsett att användas som ett komplement till aktiva livsstilsförändringar, däribland nedsatt kaloriintag och ökad fysisk aktivitet. Förändringar vad gäller kost och motion är med andra väsentliga för att få bästa effekt av Orlistat. Läkemedlet är lämpligt för vuxna med övervikt. Den aktiva ingrediensen fäster sig till ett urval av kroppens enzymer som ansvarar för att bryta ned fett, vilket hindrar fettet från att absorberas in i kroppen. Eftersom de kalorier du tillför kroppen sparas som fett i, resulterar en överdriven konsumtion av kalorihaltig mat eller dryg viktökning. Orlistat förhindrar ungefär en tredjedel av allt fett du äter från att absorberas av kroppen, vilket underlättar viktminskning eller kontroll av vikt. De enzymer som påverkas finns i ditt matsmältningssystem och kallas för lipaser. Deras främsta uppgift i kroppen är att bryta ned fett, vilket krävs eftersom fett som passerar in i kroppen genom mat är för stor för att direkt absorberas. Lipaser bryter ned fettet till molekyler av mindre storlek i det syftet. Det är just dessa enzymer, lipaserna, som Orlistat fäster sig till – och därmed stoppar fettet från att brytas ned. Det fett som kroppen inte kan absorbera passerar ut igen, helt naturligt, genom vanliga tarmrörelser.

Orlistat har en god historik av att hjälpa patienter förändra sin livsstil till det bättre och har förhållandevis få negativa dokumenterade biverkningar i jämförelse med andra läkemedel för viktnedgång. Det är förknippat med stora fördelar för hälsan att gå ned i vikt.

Generiska läkemedel – men vad betyder det

Generika kan vara en term du hört tidigare men inte riktigt förstått innebörden av. Ett generiskt läkemedel – även känt som ett generika – är ett läkemedel som är funktionellt identiskt i kroppen och till sin kemiska sammansättning som ett annat, ofta varumärkesskyddat läkemedel. Det ursprungliga läkemedlet i detta fallet kallas för Xenical, och är märkesversionen av samma läkemedel. Medicinskt sett finns det över huvud taget ingen skillnad mellan de bägge förutom på en punkt: nämligen prissättningen.

Generiska läkemedel produceras av tredje part, och har inte samma höga pris, då dessa tillverkare inte marknadsför eller annonserar läkemedlet på samma sätt. De har inte heller samma kostnader för utveckling och produktion som tillverkaren bakom originalet. Därmed blir prissättningen mycket mer förmånlig för dig som kund: det är egentligen inte märkligare än att byta ut ett läkemedel mot en annan version på ett fysiskt apotek.

Vad är det tryggaste alternativet att köpa läkemedel på nätet

Trygghet är mycket riktigt en av de viktigaste sakerna för en som kund när man handlar på nätet – och inte minst när det gäller läkemedel eller andra hälsokostprodukter. Det finns många ställen att köpa läkemedel på via nätet nuförtiden och därmed även gott om aktörer som inte bryr sig om säkerhet, varornas kvalitet eller bra, pålitlig kundtjänst, returer och så vidare. Därför är det bra att du redan nu hittat rätt: här får du komplett service och kan tryggt handla dina läkemedel utan att behöva oroa dig om sekretess, datasäkerhet eller bristfälliga rutiner eller kundtjänst som inte hör av sig. Vi är stolta över den service vi erbjuder våra kunder, och det märks. Köp Orlistat receptfritt redan idag!

Är Orlistat ett läkemedel som går att köpa utan ett recept

Vanligtvis får man Orlistat utskrivet av sin läkare. Men genom vårt onlineapotek har du chansen att köpa läkemedlet och få det hemlevererat direkt till dörren. Detta bör endast göras om man som patient är medveten om potentiella biverkningar och när det är lämpligt för en att använda läkemedlet. Det kan också vara ett lämpligt alternativ om man anser att det känns för genant att gå till läkaren för att få hjälp med, eller helt enkelt har svårt att få till en läkartid. Det är alltid man själv som har ansvaret för att känna till det läkemedel man köper och huruvida man kan ta det utan påföljder för hälsan. Om så är fallet finns goda förutsättningar att köpa Orlistat på nätet.

På vilket ställe hittar man absolut bäst pris på Orlistat

Hos oss kan du alltid köpa Orlistat utan recept i Sverige till bland de lägsta priserna som samtidigt inte kompromissar på sådana saker som trygghet, god kundtjänst, säkerhet och kundsekretess. Du kan därmed vara förvissad om att du inte bara gör en god affär genom att handla hos oss, utan även att dina uppgifter och beställningsinformation kommer att behandlas på korrekt sätt. Vi arbetar löpande med att trygga alla dina uppgifter!

Vad hälsorisker finns det med att ta Orlistat

Du bör i första hand inte använda Orlistat om du är gravid, ammar, är under arton år gammal eller har etablerade tarmsjukdomar, problem med gallan eller lider av en sjukdom som påverkar tarmens förmåga att uppta näring ur föda. Du bör även potentiellt konsultera vårdpersonal innan du inleder en behandling med Orlistat om du tidigare haft njursten eller problem med njurarna, sjukdomar rörande gallan, struma eller genomgått en organtransplantation. Det kan vara olämpligt för dig med diabetes. Orlistat kan göra det svårare för din kropp att ta upp vissa typer av vitaminer: däribland A, D, E och K-vitaminer. Du bör alltid se till att din kost innehåller tillräckligt med grönsaker och frukt men i synnerhet om du använder sig av Orlistat är det viktigt att se till att din kost är tillräckligt näringsrik. Om du har för avsikt att ta vitamintillskott bör dessa tas inom två timmar från att du tagit din dos.

Dosering – när man bör ta Orlistat

Orlistat tas vanligtvis tre gånger om dagen, antingen före eller direkt i samband med fetthaltiga måltider. Läkemedlet kan även tas upp till en timme efter att man ätit. För behandling av obesitas hos vuxna rekommenderas 120mg Orlistat i samband med varje fetthaltig måltid.

Vilka bieffekter kräver läkarkontakt

Det finns bieffekter där du lämpligen bör avbryta din behandling med Orlistat och ta kontakt med sjukvården. Dessa inkluderar bland annat:

 • blod i urinet, förträngning eller svårigheter att urinera;
 • svår smärta i nedre ryggen;
 • svår magsmärta;
 • symptom på problematik involverande njurarna såsom svullna fötter och anklar, utmattning eller oförmåga/nedsatt förmåga att urinera;
 • tecken på leversvikt såsom illamående, magsmärtor, kliande, trötthet och nedsatt aptit.

Upplever du något av ovanstående bör du omgående sluta ta Orlistat och höra av dig till sjukvården. Detta gäller även om du uppvisar symptom på en allergisk reaktion såsom svårigheter att andas eller svullnader.

Potentiella läkemedelsinteraktioner och kända bieffekter

Nästan alla medicinska preparat har potentialen att ge biverkningar eller interagera med andra läkemedel som man tar. Det är därför viktigt att du sätter dig in i vilka situationer som det är lämpligt för dig. Om du tar vissa läkemedel bör du först konsultera med en läkare innan du påbörjar en behandling med Orlistat. Detta inkluderar insulin eller annan diabetesmedicin, läkemedel som används för behandling av HIV eller AIDS, läkemedel mot epilepsi samt blodförtunnande medel. Notera att denna lista inte är fullständig: det kan finnas fler läkemedel med kända interaktioner med Orlistat som du bör vara observant på. Om du är tveksam konsultera bipackssedel eller annan relevant dokumentation.

De vanligast förekommande bieffekterna hos Orlistat kommer av läkemedlets funktion i kroppen som hämmar upptagningen av fett – bieffekterna kan med andra ord också vara tecken på att medicinen fungerar som tänkt. Det är dock alltid viktigt att vara observant på hur hälsan påverkas av ett nytt läkemedel. Några mycket vanliga bieffekter är:

 • oljig, fettig avföring eller orange eller brunfärgad olja i avföringen;
 • mycket lös avföring;
 • gasig mage;
 • påverkan på blodsockernivåer;
 • kraftigt ökat antal tarmrörelser;
 • magsmärtor eller visst illamående.

Hur förvaras på bästa sätt

Du bör förvara Orlistat på samma sätt som dina andra läkemedel, det vill säga på ett torrt ställe som inte är utsatt för fukt eller för mycket värme/kyla. Du bör alltid förvara ditt läkemedel på en plats om är otillgänglig för barn.